poke bowls grand cafe twist

De Poke bowls van Grand Café Twist

Poke bowls

Grand café Twist is het enige restaurant van Flevoland die verschillende “ poke bowls ” serveert.

Een poké bowl is van oorsprong een koud Hawaïaans gerechtje, dat van oudsher een schaaltje is dat door de vissers gevuld werd met rijst met hierop rauwe vis, groenten enz.
Wij van Grand Cafè Twist hebben diverse varianten bedacht zodat u de keuze heeft uit rijst, mie, lintpasta, wilde rijst en couscous.

Ingrediënten

Het gebruiken van zwarte tomaat, paarse wortel en ontkiemde boontjes in combinatie met sesamsaus of srirasha zorgt voor een ware smaaksensatie voeg hier wakame, gamba’s of tonijn aan toe en het wordt een smaaksensatie en een feestje.

Geen hype maar een trend

Het gerechtje dat, zeker in 2018 geen hype maar een trend is, heeft het volume van een halve maaltijd dus ideaal als lunch gerecht. Mocht het echter als maaltijd bedoeld zijn dan is het eten van twee verschillende pokè bowls ineens een proeverij geworden. Mocht de tafel dame of -heer twee pokè bowls willen bestellen dan is het natuurlijk ook mogelijk om samen vier verschillende bowls te bestellen. Het gerechtje is bedoeld om met “chop sticks” te eten en is ideaal om te sharen.

Bereiding

De chef kok van grand cafè Twist heeft naast de diversiteit van de ingrediënten ook aan de bereiding een eigen creatieve twist gegeven.  De poké bowl wordt van oorsprong koud geserveerd, maar door ieder ingrediënt de juiste temperatuur te geven komen de smaken van de mooie producten nog meer tot hun recht. Tevens voegen wij, naast de gezonde verse ingrediënten, ook pitten en zaden met ieder een eigen identieke smaak toe.

Zo serveren wij bijvoorbeeld een poké bowl met AAA tonijn, avocado, wakame, rode ui … met een topping van heerlijke soya saus en gember of één met gamba’s, taugé, olijven, wilde rijst en zwarte tomaat.

Lekker voor erbij

Wij kunnen bij deze pokè bowls ook passende wijn serveren namelijk de Stellenrust wijn van de Chenin blanc uit Zuid-Afrika. Met deze combinatie is de pokè bowl naast fusion werkelijk werelds te noemen.